&lsquo;t Web<br />Nummer 3 2009

‘t Web
Nummer 3 2009

Download hier het hele tijdschrift

Artikelen

MBO4Leisuresports

Evert Doornhof

Het opstarten van een nieuwe opleiding heeft aardig wat voeten in de aarde. Wat beweegt iemand om een nieuwe opleiding te starten en vanuit welke gedachte zal er opgeleid worden. Bij MBü4 Leisure Sports heeft alles een behoorlijke geschiedenis. (red)

Verslag bijeenkomst "vakdidactiek en Coaching"

M. Waal

Op dinsdag 24 maart was er een bijeenkomst over "vakdidactiek en coaching" voor docenten die op een leraren opleidingwerken.
Hier een kort verslag over de bijeenkomst vanuit de hoop dat
meer opleiders geïnteresseerd raken in dit onderwerp en met ons door willen denken. De aanleiding van deze bijeenkomst
was de zorg voor de kloof tussen docenten die de studenten begeleiden (coachen) vanuit hun mentor/tutortaak (SLB-studieloopbaanbegeleiding) en docenten die de methodiek van de vakken verzorgen op een lerarenopleiding. Studenten ervaren het ook al snel als twee gescheiden lijnen, je eigen persoonlijke
ontwikkeling en de vakdidactische ontwikkeling.

Associaties met Gordijn. Honderdste geboortejaar CCF Gordijn

Niek Hofman

Wat hebben de ideeën van Gordijn te maken met wat er nu, anno maart 2009, gebeurt in gymzaaltjes in den lande? Wat er geschreven wordt over onderwijs? Of breder: hoe er tegen religie en intermenselijk contact wordt aangekeken? In het eerste nummer van 't Web van 2009 was al te lezen over C.C.F. Gordijn,
grondlegger van het gedachtegoed van wat we nu het 'bewegingsonderwijs' noemen. En in het tweede nummer lazen we zelfs een schitterende lezing van Gordijn. In dit nummer een derde bijdrage ter gelegenheid van het 100e geboortejaar van CCF, te weten: enkele associaties met Gordijn.

Zegt de een tegen de ander... Zegt de ander...

-

Zegt de een tegen de ander... Zegt de ander...

Zonder woorden

-

Zonder woorden

123
 

Zoeken

Zoekterm

Auteur

Uitgave

Rubriek