&lsquo;t Web<br />Nummer 6 2009

‘t Web
Nummer 6 2009

Download hier het hele tijdschrift

Artikelen

O.L.C. eert Reinald Teune

Bram Donkers, Gert van Driel, Henk van der Palen, Chris Hazelebach en Marco van Berkel

Na 40 jaar lesgeven stopt oud-voorzitter van 't WEB Reinaid Teune aan zijn school, het Johannes Fontanus College in Barneveld. Een groep collega's waarmee Reinaid al 20 jaar vijf of zes keer per jaar bij elkaar komt om tot laat in de avond over bewegingsonderwijs te praten verraste hem tijdens een les. Op een mooie zonnige dag kwamen 5 collega's uit de O.L.C (de 'oude lullen club' - een groep oud bestuurs- en redactieleden van 't WEB) met een brugklas mee het veld oplopen, om met een les van Reinaid mee te doen. Na een half uur hielden ze het niet meer vol en namen Reinaid mee voor een dag met rustig bewegingsvermaak en ondertussen namen ze onderstaand interview af. De les werd natuurlijk overgenomen door iemand
van de sectie, want die waren op de hoogte. Sterker nog, van de sectie kwam het idee, omdat dit een afscheid zou zijn dat past bij Reinaid. De vijf leden van het O.L.C. hebben ieder een eigen thema aan de orde gesteld en uitgewerkt.

Station Softbal: Vierkantenloop. Een lessenreeks voor brugklasgroepen

-

Station Softbal: Vierkantenloop. Een lessenreeks voor brugklasgroepen

Schuimplastic blokken 3. Bouwtips bewegingsonderwijs (16)

Roeland Maier

Schuimplastic blokken 3. Bouwtips bewegingsonderwijs (16)

Het evenwichtsvermogen van vier- tot zesjarige Vlaamse kleuters

Bart Vandaele

Het evenwichtsvermogen van vier- tot zesjarige Vlaamse kleuters

Biodanza: "Persoonlijke groei door dans en contact". "De start en ontwikkeling van een biodanzagroep in Enschede onder leiding van Piet Ziel"

Piet Ziel

Biodanza. Heb je daar wel eens van gehoord? Hoe komt het dat honderden mensen, jong en oud, wekelijks in kleine groepen en grote groepèn naar hartenlust met elkaar dansen? Dat er meer dan 150 geregistreerde Biodanzadocenten in Nederland zijn die in een goed georganiseerde beroepsvereniging waken over de kwaliteit van hun lessen? Dat er wereldwijd congressen zijn waar duizenden mensen aan meedoen? Dat er in Brazilië, Italië, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland en de laatste jaren ook in Nederland steeds meer mensen aan meedoen?

12
 

Zoeken

Zoekterm

Auteur

Uitgave

Rubriek