&lsquo;t Web<br />Nummer 5 2000

‘t Web
Nummer 5 2000

Download hier het hele tijdschrift

Artikelen

Klassikaal slagbal op de basisschool

Roelian Oorschot en Chris Hazelebach

Op verzoek van de school hebben we een aantal klassikale lessen uitgewerkt.
Er is geprobeerd een doorgaande lijn te beschrijven. Het fijne van een klassikale les is dat de kinderen het meestal erg leuk vinden en dat het voor de groepsleerkracht eenvoudig te organiseren is.

Psychomotorische therapie in de psychogeriatrie

Sander Penders

Ik loop over de patio in verpleeghuis 'de Noordse Balk' (te Wormerveer) en kom mw. van Hierden tegen. Ze vraagt me of ik haar thuis kan brengen, ze woont in Zaandam. Ik zeg dat ik wel een stukje met haar meeloop en gearmd gaan we op weg. Onderweg praten we wat over de Zaanstreek en een paar minuten later lopen we de afdeling op waar mw. al een paar jaar woont. Ik zeg dat we er zijn en biedt mw. een stoel aan. Ze bedankt me vriendelijk en begint gemoedelijk met een medebewoonster te praten.

Zonder woorden

-

Zonder woorden

Gedifferentieerd Rawehide

Hardy Heijmen

Rawhide is een tikspel waarin twee tikkers met elkaar moeten samenwerken. Om kinderen van uiteenlopend niveau van bewegen met elkaar het spel te kunnen laten spelen, is differentiatie nodig. Hoe dat zou kunnen worden gedaan, wordt in dit artikel beschreven.

Bewegen en muziek in de basisvorming (3)

Corina van Doodewaard

In nummer 2 en 3 van 't Web 2000 stonden de eerste 2 delen van deze artikelenreeks over bewegen en muziek in de basisvorming. Het betrof de aanleiding tot schrijven en een lessenserie voor klas 1.
In dit artikel het vervolg voor klas 2 en 3.

12
 

Zoeken

Zoekterm

Auteur

Uitgave

Rubriek