&lsquo;t Web<br />Nummer 5 2001

‘t Web
Nummer 5 2001

Download hier het hele tijdschrift

Artikelen

Beginnend lesnemen? Een reactie op 'beginnend lesgeven?' in 't Web nummer 4 2001

M. Waal

Zo is het jaar al goed begonnen. Direct aan het begin van het schooljaar het vierde Webnummer van 2001 in huis die mij zeer inspireerde. Een themanummer over het beginnen met lesgeven aan brugklassen. Welke activiteiten doen het goed bij de bruggers en waarom werken ze zo goed?
Een mooie combinatie van didactische doordenkingen en praktische voorbeelden. Bovendien op het juiste moment bij de lezer, want iedereen is nu bezig met nieuwe groepen. Compliment dus voor de schrijvers en de redactie van het Web.

Een lessenserie in het SBO geordend op 'lol'

Corine Hamming

Als pabo 3 studente (Gereformeerde Hogeschool Zwolle) moest ik in mijn 8-weekse stage een gymlessenserie ontwerpen en uitvoeren. Er werden een aantal eisen aan de lessenserie gesteld: minimaal 6 lessen en er moesten verschillende, duidelijke leerlijnen aanwezig zijn.
De werkwijze was wat ingewikkeld: eerst een medestudent met een soortgelijke stageklas opzoeken en dan samen een lessenserie ontwerpen. Doordat ik als enige student stage liep op een school voor Speciaal Basisonderwijs was dat een eis waar ik niet aan kon voldoen. Mijn stagegroep bestond uit 15 kinderen van een groep 6 van het SBO.

Zonder woorden

-

Zonder woorden

Schoolzwemmen in het basisonderwijs

Gert-Jan Baas

Als vakleerkracht bewegingsonderwijs is Gert-Jan Baas betrokken bij het zwemonderwijs in Wijhe. In de maanden mei tot en met september maken de lessen bewegingsonderwijs er plaats voor zwemlessen. Er is een zwemprogramma opgesteld waarin de belangrijke zwemslagen aan de orde komen. Ook komen verschillende andere spel-, leeren oefenvormen aan bod waardoor kinderen zichzelf op uiteenlopende wijze leren redden in het water.

Rendez-vous over Dimitri Thijssing en Tejo van den Berg

Annemieke Poot

Rendez-vous over Dimitri Thijssing en Tejo van den Berg

12
 

Zoeken

Zoekterm

Auteur

Uitgave

Rubriek